Mennyi időbe kerül elkészíteni egy weboldalt?

Ahogy azt egy korábbi bejegyzésben is írtuk, cégünk személyre szabott megoldásokat kínál. Ebből fakadóan egy weblap elkészítésének idejére „vakon” épp olyan nehéz válaszolni, mint az árára. Na de lássuk, milyen lépéseken kell végiglépkedni ahhoz, hogy az új oldalunkkal büszkélkedhessünk:

Írta: Bollmann Krisztián
  1. Előzetes igények átbeszélése, majd megállapodás után kezdődik meg a weboldal tervezése. Ez a grafikai és funkcionális tervezést egyaránt magába foglalja.
  2. A fentieket addig csiszoljuk, pontosítjuk, míg megszületik egy végleges látványterv, ahol már szépen látszik az elkészítendő oldal kinézete. Ekkor kezdődik meg az oldal kivitelezése. Tehát ekkor kerülnek át a tervek és a specifikációk a programozókhoz.
  3. Bonyolultságtól függően itt további egyeztetés, majd tesztelés vár ránk, amely szintén egy közös munka az ügyféllel. Ha minden a helyére került egy demo felületen, akkor jutottunk el az elkészül weboldalhoz, melyet beüzemelünk a végleges helyén, publikálva azt az internetezők felé.

A tapasztalatunk az, hogy még a legegyszerűbb weboldalak esetén is elhúzódik egy hónapnyi idő a fent említett egyeztetések és pontosítások miatt. Már az első lépés is sok közös munkát igényel, főleg akkor, ha az elképzelt weboldal rendhagyó. Éppen ezért igyekszünk saját javaslatokkal segíteni az ügyfelet, ezzel gyorsítva a folyamatot. Egy már általunk átgondolt elrendezés és funkció kidolgozásakor könnyebb azt pontosítani. Ideális esetben ez alig-alig kíván utómunkát, valamint újabb egyeztetést, de ez nagyban függ az ügyféltől és projekttől is.

Az egyedi megoldások miatt ettől rövidebb idő alatt csak kiemelt, sürgős megbízásokat tudunk megvalósítani. Nagyobb projektek természetesen még több időt is felemésztenek. Gyakorlatilag ennek az időnek a megbecsüléséből kalkulálunk árajánlatot.

Tagek: weblapkészítés, grafikai tervezés, programozás

Keresés

Tagek

© 2006 - 2024 WebDeb Minden jog fenntartva
WebDeb - ahol a weblapok születnek
Készítette:
Lap tetejére