Weboldal » HERCULES

HERCULES Project
[ HERCULES Project ]
Reszponzív verziók
[ Reszponzív verziók ]
Mobileszközökre optimalizálva
[ Mobileszközökre optimalizálva ]
Főoldal
[ Főoldal ]
Aloldal
[ Aloldal ]

Ügyfél

HERCULES Project

A projekt

Korábban már írtunk egy blogbejegyzést a különböző weboldal elrendezésekről. Leginkább javasolt megoldás a reszponzív technológia, amivel gyakorlatilag minden olyan eszközre felkészítjük az oldalt, ahol az megjelenhet. Erre klasszikus példa a tabletek és mobil eszközök világa, de ne feledjük a másik irányt sem, a nagyfelbontású TV-ket és projektorokat, ahol épp az jelent előnyt, ha kijelzőn található területet minél jobban kihasználjuk, azaz nem szorítjuk be a tartalmat egy durván 1000px-es hasábba.

Íme egy élő és gyakorlatias példa erre a megoldásra. A www.hercules-landscapes.eu weboldalán rengeteg információt sűrítettünk össze. A szerte ágazó menüpontok alatt különböző struktúrájú tartalmak találhatóak, úgy mint blogbejegyzések (melyekhez kommentár is fűzhető), online névjegykártyák, beágyazott térképek, letölthető dokumentumok és sima képes és szöveges aloldalak. Ezek tartalma természetesen a közbenjárásunk nélkül is bővíthető, módosítható egy jelszóval védett backend-en.

Egy ilyen összetettség esetén külön kihívást jelent elkészíteni a reszponzivitást, hisz a különböző felépítésű aloldalakat különbözőképpen tudjuk mobil méretűre zsugorítani. Érdemes megemlíteni a mobilnézetben található animált menüt, illetve külön érdekesség a nyitólapon található slider (animált banner). Ez utóbbi a képernyő szélességére reagálva egyre kisebb felbontású és tartalmú képeket animál, továbbá mobilon már nem csak az előre-vissza nyilakkal tudunk a képeket váltani, hanem a mobil képernyőn történő horizontális gesztikulációval is.

Külön megtiszteltetés, hogy a megszokottól távolabbi, egy brüsszeli székhelyű szervezet mellettünk döntött, ezzel tovább növelve az egyébként is egyre gyakoribb külföldi megbízásokat.
Ugrás a weboldalra »
Kérjen ajánlatot »
© 2006 - 2020 WebDeb Minden jog fenntartva
Készítette: